Setmanari d'informació local - 138 anys

Company diu que el Pacte utilitza la Sanitat de manera «partidista» i «vergonyosa»

13445
Company, que ha assistit a la proclamació de Biel Crespí com a nou president del PP de Consell. | PP

El president del PP de les Illes Balears Biel Company ha criticat aquest dissabte la utilització «partidista i demagògica» dels partits que integren el Govern del Pacte durant la passada la legislatura, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) hagi anul·lat la decisió del Govern presidit per Armengol d'atorgar la targeta sanitària als immigrants il·legals.

El president dels populars, que ha tingut paraules de record per a l'exconseller Martí Sansaloni i tot el seu equip, ha demanat als partits del Pacte que «deixin de fer política de confrontació amb aquest i altres temes» i tornin la política al seu objectiu principal, «a millorar els problemes de la gent i no a utilitzar a la gent per a la causa política de cadascú».

Company, que ha assistit a la proclamació de Biel Crespí com a nou president del PP de Consell, ha qualificat de «vergonyosa» l'actuació d'alguns membres de l'actual Govern durant la passada legislatura amb aquest tema i amb el cas d'Alpha Pam, sobre el que aquesta setmana la justícia també s'ha pronunciat, rebutjant qualsevol actuació negligent de la Conselleria de Salut i confirmant que el jove malauradament mort va rebre assistència sanitària.

Gent sense atendre

«Es va arribar a dir que el PP deixava a la gent sense atendre i no era cert. Els immigrants irregulars sempre han tingut l'assistència sanitària garantida a través dels serveis d'urgències», ha manifestat. «També recordo una actuació vergonyosa de la diputada Fina Santiago, avui consellera, al Parlament pel cas desgraciat d'Alpha Pam. Hauria de qüestionar-se dimitir per la utilització política que va fer d'una desgràcia», ha afegit.

Company ha reiterat que en un Estat de Dret, les lleis i normes s'han de complir i quan algú vol saltar-se aquest marc normatiu, «l'Estat de Dret abans o després posa les coses al seu lloc», en referència a la decisió adoptada la passada legislatura pel Govern del PP en compliment d'un decret del Ministeri de Sanitat. «Ara no sabem si la presidenta i aquest Govern rectificaran i deixaran d'utilitzar alguns temes per fer política o persistiran en l'incompliment del marc legal», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.