Setmanari d'informació local - 138 anys

Creen un mapa literari del món

9650

Ara que s'apropa el Dia Mundial del Llibre surten iniciatives per visibilitzar la importància que ha tengut al llarg del temps la literatura i promoure el seu consum.

Aquests darrers dies hem pogut veure com s'ha viralitzat un mapa del món a mode d'infografia realitzat per un usuari de Reddit amb alguns dels llibres més representatius del món per territoris, d'acord amb el seu punt de vista.

Un viatge pel món a través de la literatura

L'usuari Backforward24, al costat d'un grup d'acadèmics de Reddit, van recol·lectar informació valuosa i contrastada. Encara que com amb qualsevol projecte d'aquest tipus, hem d'entendre que cal establir primer un criteri i que no és fàcil compilar una llista que faci justícia a tota la tradició literària d'un territori a través d'una sola obra. No obstant això, el creador ha aclarit, arran de les crítiques d'altres usuaris amb nacions no representades, que l'objectiu «no era escollir un llibre per a cada cultura, com el Tíbet, Flandes, Sibèria o Catalunya. El mapa està creat de la manera més vistosa i general possible».

Aquí us deixam els mapes. Podeu llegir el llistat de llibres recollits per aquesta iniciativa en aquest enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.