Setmanari d'informació local - 138 anys

La Dieta Mediterrània celebra el tercer aniversari com a Patrimoni de la Humanitat

La Dieta Mediterrània és Patrimoni Immaterial de la Humanitat en set països

6500

El 9 de desembre se celebra el tercer aniversari de la inscripció de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va acordar, el 4 de desembre de 2013, que la dieta mediterrània fóra inscrita com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en set països: Xipre, Croàcia, Portugal, Espanya, Grècia, Itàlia i el Marroc. 

Amb motiu d'aquest tercer aniversari, el proper 9 de desembre, a les 19 hores, tendrà lloc un acte commemoratiu al Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears on s'entregarà el premi 'Luis Ramallo' al professor de la UIB, el doctor Juan Rita, pel seu treball d'investigació de 'Plates del Mediterrani'. A més, durant l'acte es projectarà la pel·lícula 'Mare Nostrum'.

A la commemoració organitzada pel Centre UNESCO de Mallorca, el COFIB i per iniciativa dels Centres UNESCO de Canàries i Igualada, hi seran presents el president i el secretari general de la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO.

La Dieta Mediterrània

Consisteix en un conjunt de competències, habilitats, coneixements i rituals relacionats amb l'alimentació humana i amb les tradicions que afecten els cultius, la collita, la pesca i la cria d'animals. Així mateix, aquesta dieta està íntimament relacionada amb la manera de conservar, manipular i coure els aliments i, molt especialment, amb la manera de consumir-los i compartir-los a la taula.

Els ingredients principals d'aquest model nutricional són l'oli d'oliva, els cereals, la fruita, les verdures, productes lactis, una proporció moderada de carn i peix i abundants condiments i espècies. El consum d'aquestos ingredients s'acompanya de vi o infusions.

La Dieta Mediterrània, el nom de la qual ve de la paraula grega 'diaita', vol dir 'manera de vida' i comprén l'alimentació com a element cultural que propicia la interacció social. Així, se centra en els valors d'hospitalitat, diàleg intercultural, creativitat, respecte i diversitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.