Setmanari Sóller

133
anys

Denuncien el mal estat de l'emissari submarí de Sóller

833

09-10-2017

Un grup de submarinistes de Sóller -que darrerament ve denunciant a través de les xarxes socials el deficient estat ecològic dels fons de la badia causa de la contaminació i als danys que el fondeig descontrolat sobre la posidònia- ha denunciat l’abocament d’aigües residuals d’aspecte «sospitós». Durant una immersió han detectat que aigua suposadament sense depurar sorgeix «en grans quantitats de l’emissari submarí», en les imatges apareix romput.

Aquest fet, segons es desprèn del vídeo que ha publicat en el seu perfil de Facebook Gerard Pedrero, un dels submarinistes implicats en la denúncia pública, suposaria un important punt de contaminació a l’interior de la badia ja que l’emissari hauria de desembocar més cap a fora de la rada. En unes impactants imatges es pot veure una gran quantitat d’aigües tèrboles sortint de la canonada.

Dies enrere altres veïns ja van denunciar que més o menys en aquest punt apareixia a la superfície del mar un brollador d’aigües fosques que provocava una gran taca al mig del port, més o menys a l’alçada la platja artificial. El vídeo de Pedrero, que ha tingut un gran ressò ja que ha estat compartit moltes vegades en l’esmentada xarxa social, mostra ara l’origen d’aquest vessament si més no irregular.

La conselleria de Medi Ambient ja ha dit que enviarà un equip per conèixer l’abast dels danys tot i que a ran de la difusió d’aquest vídeo i a petició de l’Ajuntament ahir van assegurar que el tractament d’aigües residuals a l’EDAR de Son Puça era «el correcte».

També el mateix submarinista i altres companys van denunciar el passat mes la proliferació de suposades colònies bacterianes que formen crostes al fons del Port de Sóller. Després de recollir una mostra aquesta van ser remesa al laboratori de Microbiologia de la UIB que ja els ha lliurat els resultats.

Segons aquest estudi, els colònies pertanyen a espècies associades a aigües contaminades per aigües residuals. Això no implica però que el líquid que procedeix de l’estació depuradora de Son Puça no tingui el tractament correcte ja que podria haver-hi altres causes de contaminació fecal o d’un altre tipus, com ara el buidatge il·legal de sentines.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris