Setmanari Sóller

133
anys

ARCA demana a l'Ajuntament un pla tècnic d'actuació en el cementiri

827

27-09-2017

ARCA ha demanat a l'Ajuntament de Sóller un pla tècnic d'actuació en el cementiri ja que, segons ha recordat, aquest espai està catalogat pels seus monuments funeraris, així com pel seu jardí.

Segons esgrimeixen en un comunicat, els arbres de més de 100 anys tenen, com els monuments, un important valor patrimonial i paisatgístic.

«Per a la gestió de qualsevol jardí històric o catalogat, cal fer un inventari dels arbres valuosos existents, i un pla tècnic de conservació i remodelació del jardí en el seu conjunt, on es plantegi a curt i llarg termini què s'ha de sembrar i on », han indicat.

En aquest sentit, assenyalen que és convenient que algun expert en jardineria o botànica supervisi el tractament de malalties, la poda, o la tala quan els arbres suposin algun perill per a les persones. A més, destaquen la importància de la replantació d'arbres.

«Ara és el moment de comptar amb un pla tècnic d'actuació en el cementiri que acompanyi les actuacions municipals de protecció i catalogació i de jardineria. Sense aquest pla correm amb el perill d'intervencions desafortunades, per les presses i la manca de visió de conjunt », han conclòs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris