Setmanari Sóller

132
anys

Educació tanca Ses Marjades i reubica el CEIP al Fossaret Vell

La Conselleria d'Educació va comunicar dilluns a l'Ajuntament i als pares d'alumnes del CEIP Ses Marjades que el col·legi no podia obrir les portes aquest dimarts i, primer dia de classes a Sóller.
Un informe de l'IBISEC dóna la raó als tècnics municipals: l'edifici no reuneix les condicions de seguretat ni d'accessibilitat per desenvolupar la seva funció com a centre d'ensenyament públic.
Encara que l'informe realitzat pels tècnics de l'Ajuntament -el segon en els últims anys- es va redactar a principis del mes d'agost no va ser fins al dijous dia 31 que l'IBISEC va realitzar una inspecció arribant a la mateixa conclusió.
La APIMA de ses Marjades, un col·lectiu que des de fa anys treballa perquè es mantingui oberta aquesta escola 'rural', es va prendre molt malament la notícia sobretot perquè la Conselleria els va avisar per via telefònica «passades les dues del capvespre del dia abans de començar les classes" després d'una reunió que els responsables van mantenir amb el batle, Jaume Servera.
Inicialmemnt les ordres eren no deixar entrar els nins a Ses Marjades i derivar-los al CEIP Es Puig, on mantindrien la seva independència com a centre. La solució no va agradar als pares que asseguraren que seguirien "anant a Ses Marjades". Els pares lamenten que la Conselleria «hagi incomplert la seva paraula de mantenir obert el centre» i posen en dubte que l'edifici «estigui tan malament com diuen els tècnics».

Fossaret vell

Hores després la Conselleria i l'Ajuntament van canviar d'opinió respecte a la reubicació de l'escola i decidiren que el centre ocupi "provisionalment" les instal·lacions del Fossaret Vell. L'inici de curs s'aplaça per a aquesta escola al proper dilluns. La conselleria s'ha compromès a estudiar en el proper any si es pot o no invertir a Ses Marjades, tot i que Planificació i Centres recorda que "serà molt costós degut a l'existència de barreres arquitectòniques". En tot cas les inversions a realitzar contemplarien també "les necessitats de tots els altres centres del municipi" i es debatrien no de forma bilateral sinó en el si de Consell Escolar (Més informació en l'edició en paper de dissabte).)

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris