Setmanari Sóller

132
anys

Puig mostra a l'oposició les millores realitzades al forn crematori de Son Sang

771

08-08-2017

L'Ajuntament ha invertit, a través de l'empresa municipal de serveis Sóller 2010, gestora de la funerària, prop de 40.000 euros en les instal·lacions de cremació de cadàvers del tanatori municipal Son Sang.
Les instal·lacions han estat equipades amb un sistema de filtres i de control informàtic que les s'adapten a la legislació vigent, unes millores que no eren obligatòries quan es va inaugurar aquest servei d'incineració. La inversió permet el control informàtic i l'automatització del forn crematori, amb la possibilitat de telegestió mitjançant tecnologia mòbil. D'altra banda, els equips han estat dotats de nous filtres destinats a retenir partícules encara més petites i evitar així totalment la seva possible expulsió a l'aire lliure.
Segons va explicar l'encarregat de la funerària, Ginés Far, des de la posada en marxa de l'forn crematori en 2014 s'han realitzat uns 250 serveis d'incineració, una demanda que no deixa de créixer any rere any.
Diversos representants de l'oposició municipal havien sol·licitat dies enrere conèixer quin tipus de millores s'havien realitzat en el crematori, per la qual cosa el regidor de Medi Ambient, Josep Ll. Puig, els va mostrar dimarts les instal·lacions. Susana Sina (Guanyem) i Jaume Bestard (PI) es van mostrar especialment interessats, sobretot perquè Proposta per les Illes havia denunciat el passat any que el forn «incomplia la normativa». La denúncia va permetre comprovar que efectivament faltava actualitzar els equips a la normativa actual pel que es va posar en marxa aquest projecte. El PI va arribar a demanar a la Conselleria de Medi Ambient el «tancament cautelar» d'aquestes instal·lacions per ser, segons Jaume Bestard, «un possible focus de contaminació»

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris