Setmanari Sóller

132
anys

Solivellas compleix la seva amenaça i denuncia a la UNESCO la brutor al Torrent de Pareis

757

29-07-2017

Ho havia advertit per activa i per passiva. L'alcalde d'Escorca, Antoni Solivellas (PP), va denunciar aquest divendres davant la Unesco els problemes d'acumulació d'escombraries que afecten la Serra de Tramuntana i molt especialment al monument natural del Torrent de Pareis.

En el document, que va acompanyat d'un extens dossier fotogràfic, l'alcalde responsabilitza directament al Govern balear de l'actual situació de «amenaça» ambiental per haver retirat els contenidors de les àrees recreatives de la Serra i per negar-se a netejar el Torrent de Pareis al·legant que és una competència municipal.

Així ho va explicar Antoni Solivellas, que prèviament ja havia parlat per telèfon amb Joan Maria Alzina, secretari general de la comissió espanyola de la Unesco per fer-li arribar el seu malestar i acordar els detalls de l'enviament de la informació. L'Ajuntament d'Escorca també havia donat part de la situació fa setmanes a la Guàrdia Civil.

L'alcalde va explicar que l'escrit de denúncia de quatre pàgines en el que resumeix la situació viscuda des que fa sis mesos l'Ibanat es declarés gestor de residus i retirés els contenidors de les àrees recreatives, va acompanyat d'un dossier fotogràfic i de diferents informes jurídics , entre ells el del catedràtic de la UIB Avel·lí Blasco, que comparteix la tesi municipal que correspon al Govern fer-se càrrec de la neteja.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris