Setmanari Sóller

132
anys

El teatre Defensora reviu amb una exposició de Joan Bennàssar

743

20-07-2017 | Miquel Àngel Canals

Després de gairebé dues dècades clausurat i ja en clar procés de degradació, l’antic teatre La Defensora, propietat de l’Ajuntament des dels anys 90, va reobrir fa uns dies les portes al públic amb motiu de la inauguració de la mostra «Que fuera de la mar mucha alga arroja», de Joan Bennàssar.
En aquesta mostra singular, tant pel gran format de les obres com per l’espai que l’acull, Bennàssar fa exhibició manifesta de la seva mediterraneïtat. Les obres romandran a La Defensora fins a finals del 2017, també amb l’objectiu que els visitants puguin veure aquest espai cultural que l’Ajuntament vol rehabilitar durant aquesta legislatura. Amb motiu de la inauguració una gran quantitat de públic es va acostar a l’exposició amb la qual Joan Bennàssar ha volgut fer «un petit homenatge personal a Pere A. Serra, president del Tren de l’Art, qui feia temps que em demanava que mostrés les meves obres a Sóller. No podria haver trobat un espai millor que aquest», va concloure durant la presentació.
La inauguració de l’exposició es va convertir més que un simple acte cultural. Tot i que el teatre només ha estat netejat i dotat d’instal·lació provisional els nombrosos assistents es sorprenien del seu potencial. Les pintures de gran format de Bennàsar es dissimulen, malgrat la seva grandària, entre les vetustes parets d’un edifici que des de finals del segle XIX va acollir concerts, reunions, balls teatre i una infinitat d’activitats; a les que dijous es va sumar per primera vegada l’art. Entre els assistents, el president del Consell, Miquel Ensenyat, i el batle, Jaume Servera, que destacaren el caràcter simbòlic de la mostra en un lloc «tan carregat d’història».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris