Setmanari Sóller

132
anys

Sóller i Portvendres formalitzen l'agermanament

670

13-05-2017

El municipi de Sóller i la vila nord-catalana de Portvendres ja són «germans». L’acte simbòlic entre els dos pobles es va celebrar el dissabte de la Fira a la Sala Magnai amb la participació de part de l’equip de Govern de Sóller i d’una delegació francesa dirigida per Jean Pierre Romero, batle d’aquesta Vila situada en el cor del que un dia fou la seu del regne de Mallorca.
L’acte va comptar amb l’assistència de les Valentes Dones i també del Fill Il·lustre Lluís Castaldo així com del batle de Fornalutx, Antoni Aguiló. L’Ajuntament va estar representat pel batle, Jaume Servera i pel tinent de batle, Josep Ll. Colom. Per part portvendresa, a més del batle Romero hi van assistir, entre d’altres, el tinent de batle Georges Grau . També hi era una representació de la colònia francesa a la Vall i de l’associació França a la Vall de Sóller, presidida per Michel Waller-Gelabert.
Durant l’acte Jaume Servera expressà la seva voluntat de que l’acte «representi tant sols una primera passa de la relació amb una vila amb la que compartim patrimoni, cultura i llengua», fent una especial referència a les relacions comercials i navilieres entre els dos ports.
Per la seva banda Jean Pierre Romero explicà que la restauració del pailebot Miguel Caldentey «va ser l’espurna que ens animà a establir aquesta relació per la gran quantitat de coses que comparteixen Sóller i Portvendres, no sols llengua i cultura sinó també una forma de viure». Romero anuncià que el proper any es farà un acte d’agermanament similar a Portvendres i recordà que «un agermanament és eficaç si es materialitza en intercanvis a tots els nivells, com els que ja s’han començat a preparar».
Després de la firma i intercanvi de presents es va celebrar un dinar oficial i, el vespre, una recepció a Can Dulce a la que assistiren representants de totes les associacions i sectors de Sóller.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris