Setmanari Sóller

132
anys

Les monges de la Caritat han venut el casal de Los Jardines

656

25-04-2017 | Lluc Garcia

La congregació religiosa de les Germanes de la Caritat ha aconseguit per fi desprendre’s d’un dels edificis de la seva propietat a Sóller, al casal del carrer Moragues conegut com ‘Los Jardines’ que va ser adquirit per aquesta comunitat mitjançant donacions populars. Aquest fet va causar certa polèmica fa uns anys quan les religioses ja es van plantejar vendre aquest gran immoble pel que tenien una oferta en ferm de 800.000 euros que havia fet un ciutadà rus.
En aquell moment funcionava a l’edifici una guarderia infantil i van sorgir veus crítiques amb aquesta operació recordant que la casa havia estat adquirida per les religioses mitjançant aportacions dels sollerics. Fora per les crítiques o perquè l’oferta no va fructificar l’operació no es va arribar a materialitzar.
Ara les religioses han realitzat la venda de l’immoble segons ha confirmat a aquest diari la superiora a Balears, Sor Bàrbara Pasqual. Tot i que no ha revelat l’import de l’operació, ha admès que el preu inicial «s’ha hagut de rebaixar». El que sí que ha confirmat és que «el comprador no és estranger sinó una família mallorquina que és molt amant de la Vall de Sóller».
Ja en 2009 les religioses van justificar la venda per les creixents necessitats econòmiques de la comunitat, defensant la importància d’obtenir recursos per a altres objectius de la seva missió i per la impossibilitat d’assumir les despeses de mantenir totes les seves cases.
Des de fa uns anys al casal de Los Jardines està tancat i només s’ha prestat per a actes puntuals. Situat al carrer Moragues, l’immoble, casa senyorial i jardí, ocupa un solar de més de 900 metres quadrats.
Com a curiositat cal destacar que en els anys 30 va allotjar el cabaret «El Cairo» propietat del príncep egipci Salah el Din Fuad, un cosí del rei Faruk, casat amb una sollerica i que va ser impulsor esportiu i social a la Vall.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris