Setmanari Sóller

132
anys

Natura Parc ja ha retirat quasi 400 coloms de la via pública i d'alguns edificis

646

PALOMAS

26-09-2007 | JESUS CARRILLO

La fundació Natura Parc, amb la que l’Ajuntament té un conveni de control animal, ha retirat de la via pública i d’alguns edificis abandonats de Sóller, entre 300 i 400 coloms, una quantitat que suposa -segons el regidor de Medi Ambient, Josep Ll. Puig, «aproximadament una tercera part de la població que s’estima que hi havia al nucli de Sóller, uns 1.000 exemplars o més.
El regidor ha justificat aquesta actuació pels «problemes sanitaris i mediambiantals que sposa per una vciutat i per als veïns una població de coloms tan important». Puig recorda quer la proliferacoó de coloms en els darreres anys suposa «un problema degut a la gran quantitat d’excrements que produeixen i el perill que això suposa per a la salut de les persones i pel manteniment de cases i edificis».
Els coloms han estat retirats de forma discreta mitjançant la utilització de gàbies trampa i per tant no haq suposat el sacrifici immediat dels animals. Natura Parc els se’n du a les seves instal·lacions . Les gàbies trampa han estat col·locades en edificis i terrats públics, com a l’antic escorxador o el Fantasio, i també en zones privades abandonades que s’havien convertit en espais de cria, com per exemple a la Fàbrica Nova.
L’actuació, reclamada per alguns propietaris, continuatrà més endavant per la zona del Port. Segons Puig no ha suposat cap cost addicional ja que el conveni amb Natura Parc inclou aquest tipus d’actuacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris