Setmanari Sóller

132
anys

Els arqueòlegs delimitaran els vestigis prehistòrics del Puig d'en Canals

630

Jaume Deyá (en primer pla) mostrà al batle els treballs de neteja realitzats.

30-03-2017

Un cop finalitzada la neteja de la vegetació que cobria el turó del Puig d’en Canals on s’ubica el jaciment prehistòric del mateix nom, els arqueòlegs han de procedir a la delimitació de les estructures megalítiques que encara persisteixen. No obstant això consideren que no té sentit programar cap excavació arqueològica a la zona a causa del seu llarg període de degradació, moviments de terra successius i excavacions amb gran extracció de materials realitzades en els anys 50 del segle XX. L’arqueòleg encarregat del projecte, Jaume Deyà, va mostrar dijous alguns elements megalítics al batle, Jaume Servera, durant una visita a la zona.

Es dóna la circumstància que aquest jaciment ha estat ara netejat causa d’una ordre judicial derivada d’una denúncia que el mateix Servera va realitzar fa poc més de dos anys quan estava a l’oposició. L’equip de govern anterior va autoritzar una activitat a la zona que va ser denunciada pel llavors regidor de Més. Arran d’aquesta denúncia el Seprona va informar al jutjat que el jaciment estava «molt abandonat» i es va ordenar a l’Ajuntament la seva neteja i recuperació, tasca que ha recaigut en l’actual equip de Govern.

El poblat talaiòtic d’Es Puig degué ésser un dels assentaments humans més importants de la Vall i probablement va estar en ús fins la dominació musulmana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris