Setmanari Sóller

132
anys

El Jardí Botànic participa en un projecte internacional de conservació de flora amenaçada

628

Dos biòlegs adscrits al projecte seleccionen llavors al laboratori.

28-03-2017 | T. AYUGA

El Jardí Botànic de Sóller participa des de l’any passat i fins a finals del 2018 en un projecte internacional de conservació de plantes amenaçades que viuen en diferents illes i arxipèlags del Mediterrani. Actualment aquest projecte ha permès la contractació de tres biòlegs i un administratiu que s’afegeixen temporalment al personal fix del Jardí Botànic per tal de desenvolupar i donar visibilitat al projecte.

Segons ha explicat el gerent del JBS, Josep LL. Gradaille, «el Jardí també ha patit els retalls econòmic i d’ajudes institucionals per la qual cosa ha de cercar finançament en projecte externs».

En aquest cas el projecte Care-Mediflora, finançat per Fundation pour la Nature - MAVA, representa també una oportunitat per treballar sobre la flora més amenaçada de Balears.

Els biòlegs localitzen en el camp poblacions de les plantes silvestres incloses en el projecte i una vegada en el jardí es fan proves de germinació. Si aquestes resulten satisfactòries es conserven llavors en el banc de germoplasma.

Els biòlegs assignats a aquest projecte son Joan Vidal, Eduard Cirer i Malena Bibiloni. L’administrativa és Carla Fons.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris