Setmanari Sóller

132
anys

Presentat el llibre que replega l'obra de Miquel Serra Pastor al 'Sóller'

620

Damià Pons, Aina Nigorra i Santi Mayol durant l'acte de presentació que va tenir lloc divendres a Can Prunera.

20-03-2017

El Museu modernista Can Prunera va acollir divendres la presentació del llibre “El llegat periodístic i literari de Miquel Manuel Serra i Pastor. Recerca i Anàlisi dels Seus Articles al setmanari Sóller” editat per Promomallorca i resultat del treball de la filòloga Aina Nigorra Vaquer, que va realitzar l’estudi de l’autor solleric, pare de Pere A. Serra Bauzà, president d’honor del Grup Serra i d’Antoni, escriptor, i de Trinitat Serra Bauzá.

Després d’una breu introducció de l’autora en la qual va agrair als fills de Miquel Manuel Serra (1903-1980) la «gran oportunitat» de publicar aquest treball i les dades personals que li han permès completar l’anàlisi literària, el professor de Llengua i Literatura catalanes a la UIB, Damià Pons, va elogiar l’aportació periodística i el valor dels més de 160 articles publicats «de forma constant i altruista» al setmanari Sóller, contextualitzant a Miquel Manuel Serra «en una generació marcada per la ruptura que va suposar la Guerra Civil en el seu moment de maduresa intel·lectual».

També va analitzar la influència que va suposar per a Miquel M Serra l’entorn solleric i l’existència d’un setmanari local en què escrivien molts dels intel·lectuals de l’illa» Finalment va destacar de Miquel Manuel Serra la seva pertinença a una nissaga familiar «sempre involucrada amb la cultura, la política, la literatura i la comunicació».

Van assistir a l’acte més d’un centenar de persones, entre d’elles Pere Antoni, Antoni i Trinitat Serra Bauzá, i una àmplia representació familiar i de la societat sollerica. Van assistir també a la presentació la delegada del Govern, Maria Salom, el batle, Jaume Servera , el delegat de Costes i exalcalde, Carlos Simarro, entre molts altres convidats.

Pere A Serra, en nom de tota la família i en especial dels seus germans va prendre la paraula per agrair a Aina Nigorra el «gran treball realitzat sobre el nostre pare», i assegurà que «estic segur que sigui on sigui aquesta feina que has fet li hagués agradat molt». També va tenir paraules d’agraïment per les paraules i l’acurat anàlisi realitzat per Damià Pons al llarg de la seva presentació de l’obra.

Per la seva banda el professor de la UIB afirmà que «pot ser Miquel Manuel Serra fos un ‘autor menor’, però sense dubte el panorama literari d’un país no es pot entendre sense tenir en compte l’aportació d’aquests escriptors compromesos i arrelats al país i a la llengua».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris