Setmanari Sóller

132
anys

L'Ajuntament prioritzarà en els seus contractes les empreses que paguin 1.000 € de sou mínim

L’Ajuntament de Sóller prioritzarà la contractació d’empreses que tenguin establert al seus convenis col·lectius un sou mínim de 1.000 euros bruts. Una moció presentada al darrer Ple per Més i PSOE va ser aprovada per unanimitat malgrat el Partit Popular, per boca del seu portaveu Carlos Simarro «posà en dubte» que l’ajuntament pugui incloure als seus contractes aquests tipus de condicions.

La regidora Catalina Esteva, (Més) recordà que la Llei de contractes permet incloure clàusules socials que tot i no ser decisives com un criteri d’adjudicació , sí que poden tombar la balança atorgant una major puntuació a empreses que puguin garantir que els seus treballadors guanyen un sou digne.

D’altra banda la portaveu de Guanyem Sóller, Susana Sina, també es mostrà a favor de la proposta, igual que el del PI, Jaume Bestard.

Així i tot Sina també va demanar que es treballi per aconseguir que el propi Ajuntament fixi entre el seu personal laboral un sou mínim de 1.000 euros ja que alguns cobren menys».

L’equip de Govern es posiciona amb aquesta moció a favor d’un «sou mínim interprofessional d’aquesta quantitat» entenent que és «el mínim per poder viure de forma digna».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris