Setmanari Sóller

132
anys

El túnel de Sóller compleix 20 anys

604

La inauguració, a la part de Bunyola, va tenir un gran seguiment mediàtic.

21-02-2017

Diumenge es complí el 20è aniversari de l’obertura oficial del túnel de Sóller i per tant del sistema de peatge que aquest mateix any desapareixerà definitivament. El dia 19 de febrer de l’any 1997, el president del Govern Balear, Jaume Matas, va tallar la cinta que permetria per primera vegada arribar a la Vall de Sóller superant la serra d’Alfàbia sense haver de pujar i davallar el Coll. Tot i la gran importància històrica d’aquest esdeveniment, especialment significatiu per als habitants de la Vall, a cerimònia d’obertura del túnel va ser «discreta» segons reflectí puntualment aquest setmanari el dissabte posterior al dia de la inauguració. Jaume Matas, acompanyat del conseller de Foment, Joan Verger, la delegada del Govern central, Catalina Cirer, i del batle Ramon Socias, tallava la cinta a les quatre en punt de l’horabaixa. També hi varen ser presents els batles de Fornalutx, Jordi Arbona; el de Deià, Francesc Salas i el de Bunyola, Miquel Mateu i, sobretot, una gran quantitat de sollerics i fornalutxencs que havien arribat a la zona d’Alfàbia pel Coll per ser el primers en passar pel ‘furat’. Molts d’ells no han tornat passar per la carretera de muntanya.
Curiosament en aquest acte no hi assistí cap representant del Consell de Mallorca, institució a la que després passà la competència de carreteres i per tant del túnel. Per part de l’empresa concessionària hi assistí el llavors director general de Fomento, Guillermo Visado.
El primer conductor que passà pel túnel un cop tallada la cinta va ser el periodista Jesús G. del Castillo, presentador de Canal 4 que cobria la informació. Des de Sóller en direcció a Palma la primera conductora va ser Maribel Quirós, una jove sollerica que quan arribà a la zona del peatge es veié sorpresa per una gernació de fotògrafs (Més informació en la darrera edició en paper).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris