Setmanari Sóller

133
anys

Un mural col·lectiu per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental

690

Els participants han pintat de forma col•lectiva el mural de més de 30 metres ‘Centaurepeixos’.

07-10-2017 | 3 Salut Mental

Més de 300 persones han participat aquest dissabte 7 d’octubre en una jornada solidària i artística a Sencelles amb motiu de la celebració aquest proper dimarts 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental, que enguany vol posar l’èmfasi en la salut mental i la feina. Els participants han pintat de forma col·lectiva el mural de més de 30 metres ‘Centaurepeixos’, creat per l’il·lustrador Fernández-Coca, amb activitats i tallers paral·lels, música, etc.

Aquesta diada, organitzada per 3 Salut Mental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sencelles, tenia com a objectiu implicar els usuaris, familiars, professionals i col·laboradors de les entitats que formen part de 3 Salut Mental (Gira-Sol, Estel de Llevant i Es Garrover) en l'execució d'aquest projecte artístic liderat per Antonio Fernández-Coca així com al poble de Sencelles i a tota la gent d’altres indrets que ha volgut participar. D’aquesta manera, es volia donar «més visibilitat social al col·lectiu de persones amb un trastorn mental».

Enguany, el Dia Mundial de la Salut Mental incideix especialment en el tema ‘la salut mental a la feina’ amb l’objectiu de promoure la salut mental de tots els treballadors i el suport a aquells empleats amb un trastorn mental. «Aquest col·lectiu té especials dificultats d’accés al món laboral per factors com l’estigma i els prejudicis».

En aquest sentit, el president de 3 Salut Mental, Alfons Suárez, ha recordat que en aquests moments a través dels diversos programes de les entitats que forman part de 3 Salut Mental fan feina més de 200 persones i ha agraït la confiança del centenar d’empreses que ja hi col·laboren.

Rompre barreres

Per continuar avançant ha demanat més implicació de l’Administració en la planificació i el finançament; que les empreses creguin cada vegada més en la plena inclusió d’aquest col·lectiu; i la máxima col·laboració dels mitjans de comunicació en el repte de rompre barreres i prejudicis.

També han assistit a la jornada el vicepresident de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan;  el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, i el batle d’Inca i president de la Fundació Es Garrover, Virgilio Moreno.

La il·lustració creada per Antonio Fernández-Coca per a aquest mural de més de 30 metres és de temàtica marinera, amb figures de “centaurepeixos”, animals mitològics reinventats. El protagonista màxim és el color, la seva combinació i la seva mescla d'una forma diferent, com ja succeeix amb la llum de Balears i també passa a l'obra de Fernández-Coca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris