Setmanari Sóller

133
anys

53.000 productes immobilitzats per risc per a la salut o deficiències d'etiquetatge

690

26-08-2016

La Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut ha immobilitzat entre els mesos de gener i juliol més de 53.000 unitats de productes que suposaven un risc per a la salut dels consumidors o que presentaven deficiències a l’etiqueta. El 95 % d’aquests productes han estat juguetes i el 5 % restant, articles de tipus industrial i elèctric.

Així ho han donat a conèixer els responsables de Control de Mercat i Xarxa d’Alerta de Consum, que han remarcat que més de la meitat dels objectes retirats del mercat han estat destruïts, mentre que la resta d’objectes han retornat al mercat, una vegada corregides les deficiències, o han estat enviats als proveïdors.

Així, concretament, Consum ha immobilitzat 53.503 unitats de productes, de les quals se n’han destruïdes 30.255, cosa que suposa el 56 % del total. La quantia més important correspon a les juguetes de tipus girador —anomenades també spinners—, de les quals se n’han destruït 13.500 unitats perquè se’n desprenien peces petites o perquè l’accés a la pila era massa fàcil.

Cal destacar també que la Direcció General de Consum ha publicat dotze notificacions en la Xarxa d’Alerta de Productes Industrials de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. D’aquestes dotze alertes per a la retirada de productes, vuit corresponen a juguetes; dues, a disfresses o a articles de broma, i dues més, a petits electrodomèstics.

Els articles per a infants que s’han inclòs en l’alerta són un joc d’eines, un joc de objectes de cuina, dos cotxes, una pepa, un taulell de fusta amb lletres extraïbles, una jugueta ventilador amb xiulet extraïble i una pilota de goma antiestrès. Tots presentaven un risc d’asfíxia perquè se’n desprenien les peces. També s’han retirat dues màscares d’animals perquè eren inflamables i dos eixugadors de cabells perquè comportaven un risc de xoc elèctric.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris