Setmanari Sóller

133
anys

L’escàndol de ‘la crisi de l’ou’ no ha afectat les Balears

690

09-08-2017

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha informat aquest dimecres 9 d'agost que, de la informació aportada per les autoritats europees, es confirma que «fins al moment» no s'han distribuït ous contaminats per l'insecticida fipronil a l’estat espanyol.

Segons ha detallat l'organisme adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, el passat 20 de juliol va tenir coneixement, a través del Sistema Europeu d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF), de la detecció de fipronil en ous efectuada per Bèlgica. En aquest sentit, AECOSAN ha detallat que el fipronil és un producte no autoritzat per al seu ús en animals de producció d'aliments i ha afegit que, en aquest cas, ha estat utilitzat per tractar la presència d'un àcar denominat Dermanyssussgallinae en gallines de posada.

«Ens han comunicat que existeix distribució a diversos Estats membre com Àustria, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, França, Regne Unit, Irlanda Itàlia, Holanda, Polònia, Romania i Suècia», ha manifestat l'agència.

Així mateix, ha precisat que les mesures adoptades en aquests països sobre les granges de producció i els ous presumptament implicats ha estat la de procedir al bloqueig de la producció d'aquestes granges, així com la localització i la retirada immediata del mercat dels productes implicats. Finalment, l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha indicat que seguirà informant de les mesures que s'engeguin relacionades amb aquesta situació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris