Setmanari Sóller

133
anys

Un miler d’inscripcions als cursos de català que l’IEB ofereix aquest estiu

690

08-08-2017

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ofereix 54 cursos de català els mesos de juliol (32) i agost (22) a través de l’Àrea de Llengua de l’Institut d’Estudis Baleàrics. En total, els cursos han tengut 995 inscripcions (558 el mes de juliol i 437 el mes d’agost). Hi ha tres tipologies de cursos:

Cursos intensius

Aquest mes d’agost s’impartiran un total de tres cursos intensius a Palma (A1, B2 i B1). Són cursos de quatre hores diàries, 80 hores en total. Els cursos varen començar dia 31 de juliol i està previst que acabin dia 28 d’agost.
S’hi ha matriculat un total de 82 alumnes.

Tallers de conversa

A part dels cursos intensius, també s’impartiran un total de 15 tallers de conversa, distribuïts de la manera següent:

MUNICIPI

NIVELLS

TOTAL TALLERS

 

A2

B1

B2

C1

C2

 

PALMA

2

2

2

2

2

10

INCA

   

1

1

 

2

EIVISSA

 

1

1

1

 

3

           

15

 

Els tallers de conversa són una modalitat nova de cursos que ha començat aquest estiu. Al mes de juliol es varen impartir 13 tallers de conversa. La valoració per part dels alumnes i dels professors ha estat bastant positiva. Ho demostra el fet que molts dels alumnes repeteixen el taller el mes d’agost. Es tracta de classes molt pràctiques destinades a millorar la competència oral i a corregir els errors comesos habitualment a cada nivell.

S’han matriculat als tallers de conversa d’agost un total de 295 alumnes.

Tallers de català per a joves nouvinguts

Durant el mes d’agost hi ha quatre municipis de les Illes Balears que continuaran amb el tallers de joves nouvinguts iniciats al mes de juliol. Es tracta de sa Pobla, Manacor, Maó i Eivissa.

Aquests tallers estan destinats a joves d’entre 12 i 17 anys que fa poc que han arribat a les Illes Balears, i que, per tant, tenen coneixements escassos o nuls de català. D’aquesta manera, no només prenen consciència de la nostra realitat lingüística, sinó que, a més, s’inicien en l’aprenentatge del català de manera dinàmica i divertida entre companys que viuen la mateixa situació que ells.

Cal dir que l’acceptació d’aquests tallers, per part de tots els implicats, ha estat molt positiva. Vista l’experiència d’aquest estiu, es plantegen oferir tallers de conversa i de joves nouvinguts durant l’hivern.

S’han matriculat un total de 60 alumnes als tallers de joves nouvinguts.

Resum nombre de cursos i d'inscrits juliol i agost

 

JULIOL

AGOST

 

cursos

inscrits

cursos

inscrits

Cursos intensius

6

105

3

82

Tallers conversa

13

219

15

295

Tallers joves

13

234

4

60

TOTAL

32

558

22

437

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris