Setmanari Sóller

132
anys

Els valors d'ozó es disparen a les Balears per mor de la gran afluència turística, el trànsit i la calor

690

L'intens trànsit rodat, marítim i aeri que suporten les Balears fan pujar els valors d'ozó.

19-04-2017
Ecologistes en Acció ha assegurat aquest dimecres que les Balears han superat els valors d'ozó recomanats i que aquest «s'ha disparat» a les Illes «davant de la passivitat de les autoritats». Per això, ha demanat que es redactin de manera urgent «plans de millora de la qualitat de l'aire» que redueixin el trànsit motoritzat i la crema de combustibles fòssils en centrals tèrmiques.

Segons explica l'entitat en un comunicat, la calor que ha acompanyat l'inici de la primavera a les Illes, l'intens trànsit rodat, marítim i aeri que suporta Balears i l'increment del consum d'electricitat produïda en centrals tèrmiques per l'arrencada de la temporada turística, han provocat que es dispari la contaminació per ozó troposfèric.

Així, a Mallorca, Menorca i Eivissa fa més d' un mes que se supera de manera ininterrompuda l'objectiu establert per la legislació i la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Malgrat això, no hi ha hagut «cap actuació informativa ni preventiva per part de les autoritats autonòmiques».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris