Setmanari Sóller

132
anys

4 milions d'euros per a la reforma i modernització de l'Hospital Psiquiàtric

690

16-03-2017

El Govern invertirà més de quatre milions d'euros en la rehabilitació i modernització de l'Hospital Psiquiàtric per adaptar-lo a les noves necessitats d'assistència a la població amb problemes de salut mental.

Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, durant la visita que ha realitzat al centre, acompanyada per la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el nou director gerent de l'Hospital Son Espases, Josep Pomar.

Armengol ha assenyalat que aquesta reforma s'emmarca dins el Pla Estratègic de Salut Mental que s'està «elaborant amb el suport de més de 160 professionals, des de principi de legislatura, per aconseguir anar cap a un model en el qual el pacient amb un problema de salut mental estigui més integrat i per lluitar contra l'estigma que aquest pateix».

«El servei de Salut és prioritari, motiu pel qual creix el pressupost de la conselleria cada any, el que ens està permetent reformar i construir nous centres d'atenció primària, millorar les condicions dels treballadors i invertir també en infraestructures, per millorar la qualitat del servei», ha recalcat la presidenta.

A l'Hospital Psiquiàtric es durà a terme una reforma integral de les unitats Lluerna i Alfàbia i es reformarà i adaptarà l'edifici que alberga el psicogeriàtric. Amb aquesta inversió, de 4.079.668 euros, es dotarà als dos pavellons d'espais més moderns i funcionals i d'habitacions que assegurin una estada confortable i amb condicions adequades d'intimitat.

Cal recordar que alguns dels edificis del centre tenen més de 50 anys i que en els últims anys l'hospital ha patit un abandonament progressiu i una falta de manteniment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris