Setmanari Sóller

119 anys

La residència de la Base deixa de dependre del comandament militar

 El Butlletí Oficial de la Defensa va publicar la primera quinzena d’aquest mes de gener una disposició per la qual la residència de l’Estació Naval de Sóller deixa de dependre del comandament militar de l’Armada, amb seu a Cartagena, per passar a l’acció social del Ministeri de Defensa, és a dir que deixa de ser un equipament de caràcter estrictament militar per passar a ser un servei turístic que s’ofereix a nivell europeu a grups de militars perquè hi puguin passar les seves vacances .

Fonts de l’Estació Naval de Sóller han confirmat aquesta disposició que converteix la Base en una autèntic destí turístic. Tot i això la disposició només afecta la residència Costa Brava i la nova residència mentre que els molls continuaran atenent les necessitats de la Defensa Nacional malgrat el seu ús també serà compartit amb els requeriments de l’acció social.

El comandant de la base i director de la residència Costa Brava, Francisco Arenas, ha assegurat que «amb aquesta disposició podrem contribuir al desenvolupament turístic de Sóller com qualsevol altre establiment de la Vall i donar a conèixer l’entorn». En realitat la residència ja desenvolupava aquesta funció però ara ho podrà fer amb menys limitacions.

Arenas informà que per al 2009 ja s’han signat convenis per dur a Sóller grups de 50 persones, militars i familiars, de Txèquia, Polònia i Bulgària i que aquests turistes de l’Est, «també realitzaran excursions i sortiran a sopar als restaurants» per la qual cosa creu que «es tracta d’una contribució notable al turisme local ja que la residència de Sóller és amb diferència la més sol·licitada de les que disposa el Ministeri».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris